Stuki to nie czujnik. Wyniki pomiarów też wskazują na wtrysk. Czujnik być może swoją drogą.
Rozmawiałem także z innym serwisem specjalizującym się we wtryskach i oni w ogóle tych wtrysków Siemensa się nie imają bo podobno są problematyczne
Na allegro widzę że można kupić nowy za 750 - 800 zł tylko nie wiem jak z ich jakością.
Wciąż drążę temat. Dziwi mnie tylko to że wszyscy mechanicy powtarzają żeby wymieniać jeden uszkodzony wtrysk a na pozostałych jeździć gdzie znowu czytając forum można wyczytać żeby wymieniać cały komplet.
Dzisiaj kupiłem na allegro regenerowany wtrysk od firmy Pezal z Gdańska. Dałem 400 zł z gwarancją na 12 miesięcy - stary wtrysk ma być do zwrotu. W sobotę wymieniam dam znać jak poszło.
[ Dodano: Pon 10 Paź, 16 20:06 ]
Zakupiony regenerowany wtrysk założyłem w sobotę. Niestety mimo że miał być sprawny "nowy" wtrysk jeszcze bardziej lał pomimo prawidłowej adaptacji.
Dzisiaj wtrysk odesłałem do Pezala ale już wiem że będą schody bo przez telefon sprzedawca sugerował że wtrysk jest Ok natomiast dlatego wyszły większe przelewy bo pozostałe wtryski mam do wymiany....czy jest coś w tym prawdy ? :?:
Nadmienię tylko że na tym regenerowanym wtrysku samochód przy dodawaniu gazu chodził jak traktor.
Komentarz